Digitale risico’s niet onderschatten

Stel dat een van uw klanten het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld identiteitsdiefstal of afpersing via phishing en ransomware. De gedupeerde zal zijn schade willen verhalen op degene bij wie zijn gegevens gestolen zijn. Als blijkt dat u dat bent, kan uw klant u aansprakelijk stellen. Met de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, zie hier) en toenemende cybercrime is het onderschatten van digitale risico’s geen optie meer. Preventie en technische en organisatorische maatregelen zijn noodzakelijk. Een paar tips:
– installeer antivirusprogramma’s
– update de software
– gebruik sterke wachtwoorden of een ‘wachtzin’
– maak alleen verbinding met vertrouwde wifinetwerken
– open geen verdachte berichten en bestanden

Meer informatie over uw status omtrent cybercrime vindt u op VeiligZakelijkInternetten.nl. Daar kunt u ook een AVG miniscan doen. Voor meer informatie over het verzekeren van cyberrisico’s (waaronder schade door data-inbreuk, schade door hackers, schade die het gevolg is van cyber-afpersing) kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945