Vakantiehuisje in plaats van sparen. Goed idee?

De rente op spaargeld was nog nooit zo laag als nu. Sparen levert dan ook weinig op. Er zijn legio alternatieven wat te doen met spaargeld, zoals extra aflossen op de hypotheek, beleggen in aandelen, sparen voor pensioen of schenken aan kinderen. Een ander alternatief is een vakantiehuisje aanschaffen. Dat lijkt een trend te worden, want makelaarsvereniging NVM meldde een recordgroei in de verkoop van recreatiewoningen.

Is het slim om te investeren in een vakantiehuisje?

Dat hangt af van meerdere factoren. Als u er regelmatig verblijft, is het een aantrekkelijke investering voor uzelf. Denkt u rijk te worden van inkomsten uit verhuur? Bedenk dan dat bij verhuur veel komt kijken, zoals moeite om het ‘aan de man te brengen’ en kosten voor onderhoud en (gemeentelijke) belastingen. Ook speculeren op een gunstige verkoop in de toekomst heeft z’n risico’s. Nu zijn de woningen populair. Maar met de crisis nog vers in het achterhoofd weet u dat ze ook flink in waarde kunnen dalen.

Een stukje vastgoed voor recreatieve doeleinden kan een mooi alternatief zijn. Laat u eens inspireren op de Second Home Beurs op 6, 7 en 8 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor informatie over het effect op uw (financiële) situatie kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945