Een schouderklop doet wonderen

Een schouderklop doet wonderen voor de productiviteit. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) naar het effect van complimenten op werklust en welbevinden van werknemers. Hiermee kunt u als werkgever uw voordeel doen. “Want”, zegt onderzoeker Arjan Nol, “als een vriendelijke chef mensen persoonlijk en welgemeend steeds op een nieuwe manier een bedankje geeft, doen zij er een tandje bij.” Welgemeend is in dit geval wel cruciaal. Het effect zal namelijk veel kleiner zijn als mensen merken dat u het compliment alleen geeft met de bedoeling meer productiviteit te behalen.

Met oprechte interesse (goed leiderschap) investeert u in gezonde en gelukkige medewerkers. Dat is ook van groot belang voor lage verzuimkosten. Weet u wat een zieke werknemer u kost? Als een werknemer in de ziektewet komt, bent u verplicht 70% van het salaris twee jaar door te betalen. Daarnaast heeft u extra kosten, omdat een andere of nieuwe werknemer taken moet overnemen. Of u moet productieverlies incasseren. Is de zieke dan nog niet herstelt, dan bent u nog tien jaar verantwoordelijk voor de WGA-uitkering.

Zorg dus voor een goed gezondheidsbeleid met aandacht voor preventie (voorkomen van klachten), zorg (zieke medewerkers weer zo snel mogelijk op de been) en behoud (gezond blijven). Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945