Zorgen voor een naaste

Jaarlijks geven zo’n 4,4 miljoen Nederlanders (ouder dan 16 jaar) hulp aan zieke naasten. Dat kan zijn de partner, een (dementerende) ouder, een kind met een verstandelijke beperking of een hulpbehoevende buurman. De laatste jaren nemen zorgvraag en zorgkosten enorm toe. Daarom wordt informele zorg zoals mantelzorg steeds belangrijker. We durven zelfs te stellen dat zonder de inzet van mantelzorgers en zorgvrijwilligers het Nederlandse zorgsysteem niet houdbaar is.

Bent u mantelzorger? Dan kunt u te maken krijgen met verminderde inkomsten en extra uitgaven. Daarnaast zijn er vaak extra zorgkosten voor degene die u verzorgt, zoals de eigen bijdrage voor de Wmo. Ook heeft het ‘mantelzorgschap’ effect op belastingen, het persoonsgebonden budget en een eventuele WW-, AOW- of bijstandsuitkering. U kunt hier meer over lezen op de website van de belangenvereniging van mantelzorgers: mantelzorg.nl.

Op het gebied van verzekeringen kunt u te maken krijgen met onder meer de aansprakelijkheidsverzekering, zorgverzekering en annuleringsverzekering. Wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945