Ziektewet-uitkering aanvragen voor werknemer

Als uw werknemer ziek wordt, betaalt u meestal het loon door. Er zijn situaties waarin u voor uw werknemer toch een Ziektewet-uitkering kunt aanvragen. Dat is bijvoorbeeld bij ziekte als gevolg van zwangerschap, bevalling, orgaandonatie of als de werknemer een no-riskpolis heeft. Een no-riskpolis is voor mensen die aan het begin van hun dienstverband een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering ontvangen (kijk voor andere groepen waarvoor de no-riskpolis geldt op uwv.nl). Wordt deze werknemer ziek, dan kunt u een Ziektewet-uitkering voor hem/haar aanvragen waarmee u de loondoorbetaling kunt verrekenen. En u hoeft geen hogere premie te betalen voor de Ziektewet of als hij/zij in de WGA komt. Meld ziekte wel binnen zes weken bij het UWV, omdat u anders een boete kunt krijgen. Als werkgever bent u wel verantwoordelijk voor re-integratie.

Weten hoe dit zit? Klik hier voor meer informatie. Voor verzuim- en re-integratiebegeleiding kunt u met ons contact opnemen.

 

 

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans