Ziektewet-uitkering aanvragen voor werknemer

Als uw werknemer ziek wordt, betaalt u meestal het loon door. Er zijn situaties waarin u voor uw werknemer toch een Ziektewet-uitkering kunt aanvragen. Dat is bijvoorbeeld bij ziekte als gevolg van zwangerschap, bevalling, orgaandonatie of als de werknemer een no-riskpolis heeft. Een no-riskpolis is voor mensen die aan het begin van hun dienstverband een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering ontvangen (kijk voor andere groepen waarvoor de no-riskpolis geldt op uwv.nl). Wordt deze werknemer ziek, dan kunt u een Ziektewet-uitkering voor hem/haar aanvragen waarmee u de loondoorbetaling kunt verrekenen. En u hoeft geen hogere premie te betalen voor de Ziektewet of als hij/zij in de WGA komt. Meld ziekte wel binnen zes weken bij het UWV, omdat u anders een boete kunt krijgen. Als werkgever bent u wel verantwoordelijk voor re-integratie.

Weten hoe dit zit? Klik hier voor meer informatie. Voor verzuim- en re-integratiebegeleiding kunt u met ons contact opnemen.

 

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945