Winterbanden auto van de zaak: wie betaalt?

Normaal gesproken neemt u als werkgever de kosten van de auto van de zaak voor uw rekening. Naast de aanschaf betaalt u het onderhoud, de verzekering en de brandstof. De bestuurder van de auto moet er zelf voor zorgen dat hij/zij veilig kan rijden. Daarom zijn winterbanden niet automatisch voor rekening van de werkgever. Welke afspraken heeft u met uw werknemer (of bij leaseauto’s met de leasemaatschappij)? Bij het beslissen van wie er betaalt, geven we u twee overwegingen mee:

– De kosten van winterbanden zijn veel lager dan de kosten als gevolg van (letsel-)schade als de werknemer bij glad weer slipt.

– Een vergoeding aan uw werknemer voor de aanschaf, montage en opslag van winterbanden, zijn intermediaire kosten. Dat is geen loon maar een terugbetaling van voorgeschoten zakelijke kosten. Dat betekent dat er geen loonheffingen over verschuldigd zijn.

(Bron: RendementOnline)

Bij elke situatie past een verzekeringsoplossing op maat. Wij helpen u hier graag bij.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945