Wie verzekert glas: huurder of verhuurder?

Woont u in een huurhuis? Voor de spullen in huis sluit u een inboedelverzekering. U bent geen eigenaar van de woning, dus voor het huis zelf sluit de verhuurder een opstalverzekering. Glas is een onderdeel van de woning en wordt daarom normaal gesproken ook verzekerd door de verhuurder. Maar is dat wel in alle gevallen zo? Meestal verzekert de verhuurder zich tegen glasschade ontstaan door storm of brand. Maar bent u zelf de veroorzaker van de schade, omdat u bijvoorbeeld een bal door de ruit heeft gegooid, dan kan het zijn dat u zelf voor de kosten opdraait.

Glasschade is dus niet automatisch voor rekening van de verhuurder. Check uw huurcontract of vraag uw verhuurder wat er geregeld is. Neem daarna contact met ons op. Wij zorgen voor een glasverzekering die past bij uw situatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945