Wie mogen er op het fietspad?

De fiets moet op het fietspad. Dat klinkt logisch. Maar in de loop van de jaren zijn er veel varianten op de fiets bijgekomen. En er zijn meerdere soorten fietspaden. Wie moet nou precies waar rijden? Fietspaden zijn er in de varianten verplicht en onverplicht. Op de verplichte fietspaden horen fietsen, e-bikes en snorfietsen, maar geen scooters, bromfietsen en speedpedelecs. Op de onverplichte fietspaden geldt hetzelfde, alleen wordt er onderscheid gemaakt tussen de snorfiets met een brandstofmotor en met een elektrische aandrijving. Voor de eerste is het verboden op een onverplicht fietspad, de tweede mag er wel. Hoe de regels zijn voor andere varianten zoals de fietsstrook en de fietsstraat en voor weggebruikers als skeelers, hoverboards en e-steps leest u op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Ook in verzekeringsoplossingen voor al deze vervoersmiddelen zijn er meerdere varianten. Daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945