Waarom een goede back-up belangrijk is

‘Hé, toen ik mijn pc gisteren afsloot, zagen de documenten er anders uit dan nu. En ze zijn niet te openen. Wat is er aan de hand?’ De verontruste ondernemer scant door de bestanden en ziet dat ze zijn geëncrypt (versleuteld). Dan trekt ze de onontkoombare conclusie: dit is een ransomware-aanval. Gelukkig blijken de hackers de back-up niet geraakt te hebben. Met de onaangetaste bestanden uit de back-up kan het bedrijf redelijk snel weer aan de slag. Ze zijn wel een tijd zoet met de aanklacht bij de politie en het informeren van hun klanten. Vooral het nare gevoel van inbreuk hakt er flink in bij de geschrokken ondernemers.

Een ransomware-aanval is niet helemaal te voorkomen. U kunt wel de eventuele schade zoveel mogelijk beperken. Hoe? Drie stappen:
1. maak dagelijks een back-up
2. maak deze op een fysieke en digitale locatie
3. test het regelmatig.

Het volledige ervaringsverhaal met handige tips voor een goede back-up leest u op digitaltrustcenter.nl. Met vragen over cyberverzekeringen kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945