Voor het eerst personeel aannemen

‘Het aantal faillissementen neemt af en het mkb-ondernemersvertrouwen neemt toe. Begin derde kwartaal 2021 was het voor het eerst sinds de coronacrisis binnen alle bedrijfstakken positief.’ Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op de Staat van het mkb. Bent u zelfstandig ondernemer zonder personeel en heeft u meer werk dan u alleen aankunt? Dan is het misschien tijd voor een eerste werknemer. Het hebben van personeel geeft een heel andere dimensie aan het ondernemen. U bent verantwoordelijk voor uw werknemers en u krijgt te maken met regels en risico’s. Zo zult u zich als werkgever moeten registreren bij de Belastingdienst en bij Kamer van Koophandel. En u zult zich moeten verdiepen in arbeidsvoorwaarden zoals salaris, werktijden en vakantiegeld. Op Ondernemersplein.nlvindt u alle zaken waar u mee te maken krijgt.

 

Wat betreft uw verzekeringen kunt u natuurlijk bij ons terecht. Wij bekijken onder andere de bedrijfsaansprakelijkheid, de bedrijfsschade en (preventie van) ziekteverzuim zodat u volgens de wet voldoet aan goed ondernemerschap.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945