Verzekerd over de grens

Wist u dat de wereldkaart er in Amerika en China anders uitziet dan bij ons? In Nederland ligt Europa in het midden, Amerika links en Azië en Australië rechts. In Amerika en China zijn zij zelf het midden van hun wereldkaart. Linksom of rechtsom, al het land op de wereld telt een oppervlakte van ruim 144 miljoen km2. Onvoorstelbaar groot, maar met een muisklik, telefoontje of mailtje toch heel dichtbij. Doet u zaken over de grens? Ondernemen in het buitenland kan effect hebben op uw bedrijf. Meest recente voorbeelden zijn het Coronavirus en de Brexit.

Om te weten welke verzekeringen u nodig heeft, is het handig eerst goed inzicht te hebben in de risico’s. Zo is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) er voor materiële en letselschade die u of uw werknemers veroorzaken. Maar geldt dat ook over de grens? In veel gevallen wel, maar in Amerika bijvoorbeeld is er vaak geen dekking door de heel andere wet- en regelgeving. En hoewel de AVB ook geldt tijdens het reizen naar het buitenland, is er alleen dekking voor de activiteiten die vallen binnen de omschrijving van uw bedrijf. Het is dus geen vervanging voor een (zakelijke) reisverzekering.

Goed verzekerd ondernemen over de grens? Neem contact met ons op en wij adviseren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945