Verschil BAV en AVB

Elke ondernemer heeft te maken met bedrijfsrisico’s. Met verzekeringen dek je die risico’s af die je zelf niet wilt of kunt dragen. Een aantal verzekeringen zijn echter verplicht zoals werknemers- en volksverzekeringen als je personeel hebt en een WA-verzekering als je een (bedrijfs)auto hebt. Daarnaast is het voor een aantal wettelijk verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af te sluiten. Denk hierbij aan financieel adviseurs, advocaten, accountants, notarissen en architecten. Ook voor andere beroepen kan een BAV nuttig zijn. Het dekt namelijk de kosten voor fouten of nalatigheid binnen jouw beroep of dienst.

De BAV wordt nog wel eens verward met de AVB (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven). Deze verzekering dekt de bedrijfsaansprakelijkheid voor schade of letsel die jij of een van je medewerkers tijdens het werk toebrengt aan anderen. Ook werkgeversaansprakelijkheid en productaansprakelijkheid zijn onderdeel van de AVB.

 

Weten waarvoor je aansprakelijk bent en hoe je dit het beste kunt verzekeren? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945