Verplichting arbeidsongeschiktheid verzekeren komt dichterbij

Het was een jaar geleden groot nieuws: er is een akkoord bereikt over de pensioenen. Eén onderdeel ervan is de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. Minister Koolmees riep sociale partners op om mee te denken over de praktische uitvoering. Belangrijkste vraag is: hoe blijft de premie betaalbaar en biedt de uitkering voldoende inkomenszekerheid? Inmiddels heeft de Stichting van de Arbeid een antwoord ‘Keuze voor Zekerheid’ aan de minister gepresenteerd.

Nederland kent 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (Bron: CBS, telling 2019). Nou is de ene zzp’er de andere niet. Een standaard AOV zal dus lang niet alle zzp’ers passen. Het zal nog een paar jaar duren voordat de verplichte AOV er is. Maar de tijd gaat snel. Wacht u af tot het zover is en hoopt u erop dat de verplichte verzekering bij u past? Of kiest u voor een AOV op maat? Wij adviseren het laatste. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met de best passende oplossing.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945