Verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Na bijna tien jaar onderhandelen kondigde minister Wouter Koolmees in juni het principe-pensioenakkoord aan. De naam doet het niet vermoeden, maar in het akkoord staan niet alleen afspraken over ouderdomspensioen en AOW. Opvallend zijn de plannen voor een verplichte  arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. De gedachte hierachter is dat onverzekerde ondernemers bij arbeidsongeschiktheid een beroep kunnen doen op overheidsvoorzieningen zoals een bijstandsuitkering. Dat kost de belastingbetalende Nederlander geld en zowel de overheid als de andere partijen in het principeakkoord willen dat niet.

Uit onderzoek van TNO en CBS begin 2019 bleek dat ruim vier van de tien zzp’ers geen enkele voorziening heeft voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Dat betekent geen verzekering, geen broodfonds en geen spaargeld, beleggingen of eigen vermogen. Bent u zo’n zzp’er? Vraagt u zich af wat u moet doen: wachten op definitieve besluitvorming in Den Haag of zelf vast actie ondernemen? Wij adviseren u te kiezen voor het laatste. Kom bij ons langs voor meer informatie over uw specifieke situatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945