Veroorzaakt jouw product schade aan het milieu?

De overheid stelt ondernemers verantwoordelijk voor het afvalbeheer van hun producten. Dat betekent dat je moet helpen om het afval dat na gebruik overblijft op te ruimen. Bijvoorbeeld door producten in te zamelen, recyclen of hergebruiken. Dit is vastgelegd in de uitgebreide producenten verantwoordelijkheid (UPV) en geldt voor bijvoorbeeld autobanden, batterijen en accu’s, elektrische en elektronische apparatuur, verpakkingen en sinds juni 2023 ook voor textiel.

 

Werk je met of maak je andere producten? Ook dan kun je te maken krijgen me schadelijke gevolgen voor het milieu. Denk aan een lekkend koelsysteem, gebruik van schoonmaakmiddelen, asbestdeeltjes vrijgekomen door storm en verontreinigd bluswater na een brand. Volgens de wet heb je een saneringsplicht waardoor je elke verontreiniging moet opruimen. En die kosten kunnen flink oplopen. Het is niet vanzelfsprekend dat milieuschade opgenomen is in je brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Laat het ons controleren en we berekenen gelijk of een milieuschadeverzekering voor jouw bedrijf een goede oplossing is.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945