Toename bedrijfsongevallen

Kunt u een inschatting maken van de kans op een ongeval in uw bedrijf? In 2020 zijn door de coronamaatregelen minder ongevallen gemeld dan in eerdere jaren. Toch gebeuren er nog te veel ongevallen waarbij werknemers overlijden of blijvend letsel oplopen. Dit is de conclusie in de Monitor arbeidsongevallen 2020 van de Inspectie SZW. Andere bevindingen zijn:

– veel arbeidsongevallen vooral in kleine bedrijven

– meest getroffen sectoren: afvalverwerking, bouw, industrie en landbouw

– meeste slachtoffers: 15 – 24 jaar of ouder dan 55 jaar

– meeste ongevallen: met bewegende delen van machines en vallen van hoogte

Bij controle blijkt vaak dat er onvoldoende is gedaan aan preventie om het ongeval te voorkomen. Wat doet u aan de veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers? Een Collectieve Ongevallenverzekering helpt u niet alleen werknemers schadeloos te stellen na een ongeval, maar ondersteunt ook bij preventie-activiteiten. Mocht er toch iets gebeuren, dan bent u met deze verzekering voorbereid op de financiële gevolgen. Meer weten? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945