Stoppen net zo makkelijk als starten?

Oprichten van een eenmanszaak gaat snel en makkelijk. Dat is te concluderen uit de toename van het aantal eenmansbedrijven in Nederland. Van de 2,3 miljoen bedrijven is 69% freelancer of zzp’er. (Bron: CBS.) Er zijn waarschijnlijk net zoveel redenen om zzp’er te willen worden als ermee te willen stoppen. Een veelgehoorde is in loondienst gaan, omdat de opdrachten teruglopen. Als tussenoplossing wordt vaak gekozen voor ‘hybride ondernemen’ en worden eenmanszaak en loondienst gecombineerd.

Gevoelsmatig is stoppen lastiger dan starten. Alle voordelen waarom u voor ondernemen koos, vallen weg zodra u bent gestopt. Dat kan moeilijk te verwerken zijn. Gemiddeld kan het inkomen teruglopen, maar is te verteren als daar zaken als pensioenopbouw, zekerheid en rust tegenover staan. Wat u allemaal moet regelen als u stopt, leest u in het stappenplan van Ondernemersplein. Inzicht in de financiële situatie en toekomst is belangrijk om goede keuzes te maken. Wij helpen u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945