Stijging diefstal stekkerauto’s

In het eerste halfjaar van 2023 is er 27% meer hybride en elektrische auto’s gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. (Bron: LIV – Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit) Net als in 2022 en 2021 blijkt de Toyota het meest populair bij dieven. ‘Marktwerking’, verklaart een adviseer van de LIV. ‘De afzetmarkt voor hybride auto’s groeit en ligt vooral in Afrika. Daar zijn weinig laadpalen voor elektrische auto’s.’ Volledig elektrische en benzine Toyota’s zijn ook in trek. Ze worden uit elkaar gehaald, waarna de onderdelen op de illegale markt worden verkocht.

Toyota geeft aan het probleem van autodiefstal zeer serieus te nemen. Ze werken samen met politie en verzekeraars om meer inzicht te krijgen in de nieuwe technieken die dieven gebruiken. En passen navenant alarminstallaties, mechanische beveiligingen en voertuigvolgsysteem daarop aan. Of liever nog: het dievengilde net een stap voor te blijven.

Meer weten over beveiliging en verzekering van uw auto? Wij helpen u met inzicht in uw risico’s en of uw huidige verzekeringen toereikend zijn.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945