Soepeler hypotheekbeleid voor zzp’ers

Op 1 januari 2021 telde Nederland 1.4 miljoen parttime en fulltime zzp’ers. Stelden geldverstrekkers voorheen aan hen strengere voorwaarden om een hypotheek te krijgen, door het groeiend aantal zelfstandigen is dat wat eenvoudiger geworden. Zo eisten geldverstrekkers positieve jaarcijfers over een periode van drie jaar. Dat laat immers een stabiele stroom van inkomsten zien, wat noodzakelijk is om kans te maken op een hypotheek. Inmiddels is die eis versoepeld waarmee men tegelijk tegemoetkomt aan startende zzp’ers die überhaupt nog niet beschikken over drie jaar inkomsten vanuit de startende onderneming. Er wordt vooral ook gekeken naar inkomsten van een partner, spaartegoeden, (studie)schulden en een positieve prognose van een deskundige. Denk bij het laatste aan de vooruitzichten voor de sector waarin u werkt, het aantal opdrachtgevers en de kansen op nieuwe opdrachten.

 

De verschillen per geldverstrekker zijn groot. Het is dus een kwestie van goed vergelijken en daarvoor is kennis van de hypotheekmarkt onontbeerlijk. Schakel daarom onze hulp in en wij helpen u met de best passende oplossing voor uw persoonlijke en zakelijke situatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945