Scooterverzekering voor je kind

Door de helmplicht en het slechte weer zat er in het eerste kwartaal van 2023 een dipje in de scooterverkoop. Die verkoop is in de rest van het jaar weer behoorlijk opgelopen. Scooters zijn populair, vooral onder jongeren. Nou is het heel verleidelijk om de verzekering voor de scooter van je kind op je eigen naam te zetten. De premie voor jongeren is immers beduidend hoger dan voor meer ervaren rijders. Verzekeraars baseren de premie op het risicoprofiel: hoe lager de leeftijd, hoe meer kans op schade.

Het is wel mogelijk de scooterverzekering op naam van de ouders te zetten. Voorwaarde is wel dat het kind als regelmatig bestuurder wordt opgegeven. Doe je dit niet, dan pleeg je niet alleen fraude, maar rijdt je kind ook onverzekerd rond. Veroorzaakt je kind schade, dan verhaalt de verzekeraar op jou de kosten die hij wettelijk verplicht is uit te keren. Neem contact met ons op en wij rekenen graag voor je uit wat de voordeligste optie is.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945