Rechtsvorm voor samenwerking

Heeft u plannen te gaan samenwerken met een andere ondernemer? Heeft u daarbij al nagedacht over de rechtsvorm? De keuze hangt af van uw persoonlijke situatie, hoe u de aansprakelijkheid wilt regelen en wat voordelig is voor de belastingaangifte. Kijk voor voorbeelden eens op de website van de Kamer van Koophandel. Overigens zijn de meest gekozen rechtsvormen in Nederland de eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), en besloten vennootschap (bv). Het veelgehoorde zzp (zelfstandig zonder personeel) en freelance zijn officieel geen rechtsvormen.

De gekozen rechtsvorm heeft ook effect op uw verzekeringen. Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid (vof of maatschap) bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor de schulden van uw bedrijf. Bij een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid (nv, bv, coöperatie of stichting) houdt u uw vermogen privé en zakelijk gescheiden. Weten wat voor u en uw toekomstige zakenpartner de beste oplossing is? Wij kijken het graag voor u na.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945