Pensioen? Dat is nog zo ver weg!

Nederlanders zijn niet zo bezig met hun pensioen, zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). 60% weet niet of er na pensionering genoeg inkomen is om alle uitgaven te betalen. 20% heeft totaal geen interesse in financiën na pensionering. Vooral jongeren zien het pensioen als de ver-van-mijn-bedshow. Toch is het verstandig er eens over na te denken. Zeker als u na uw pensioen net zo wilt blijven leven als u nu doet.

Vier pensioensituaties

De oudedagsvoorziening in Nederland verandert. Denk alleen maar eens aan de verhoging van de AOW-leeftijd. Alle veranderingen in pensioenregels hebben gevolgen voor u. Ongeacht in welke situatie u zit. Het platform ‘Wijzer in geldzaken’ omschrijft vier pensioensituaties:

  1. u bent met pensioen
  2. u gaat binnenkort met pensioen
  3. u bent met VUT of pre-pensioen
  4. uw pensioen is nog ver weg

Op hun website leggen zij uit welk effect de veranderingen in elke situatie heeft.

Wacht niet te lang

Het Nibud weet ook te vertellen dat ‘mensen die zich voorbereiden op een verandering in inkomen en/of uitgaven, minder snel financiële problemen krijgen dan mensen die dat niet doen’. Wacht dus niet te lang en kijk toch eens hoe het zit met uw financiën na uw pensioen. Hulp nodig? Wij helpen u graag!

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945