Onbewoond huis? Let op uw verzekering!

Heeft u een nieuwe woning gekocht? Dan kan het zijn dat u er al woont, maar uw oude huis nog niet verkocht heeft. Of andersom: uw nieuwe huis is al wel opgeleverd, maar u woont er nog niet. In beide gevallen is er sprake van een leegstaande woning. Hierbij zijn niet alle gebeurtenissen automatisch verzekerd, want de kans op inbraak, diefstal en andere schades is groter dan in een bewoond huis. Daarom heeft leegstand gevolgen voor de dekking van uw opstal- en inboedelverzekering. Verzekeraars gaan hier verschillend mee om en er kan sprake zijn van een leegstandclausule. U bent dan verplicht de leegstand te melden.

Zit u ‘tussen twee huizen’? Of gaat u langere tijd van huis voor bijvoorbeeld een wereldreis? Neem contact met ons op en wij helpen u met de juiste maatregelen te treffen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945