Nieuwe norm brandveiligheid elektrische installaties

UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel) meldt dat bedrijfsbranden ieder jaar voor miljoenen euro’s schade aanrichten. Ondeugdelijke elektrische installaties zijn een belangrijke oorzaak van zulke branden. Daarom ontwikkelde UNETO-VNI samen met het Verbond van Verzekeraars en iKeur een nieuwe norm: NTA 8220. Deze is op 1 januari 2018 ingegaan.

Als u binnen uw bedrijf met elektrisch materieel werkt, dan kent u ongetwijfeld NEN 3140. Deze norm is vooral gericht is op het voorkomen van letselschade door aanraakgevaar en niet op het voorkomen van branden. NTA 8220 richt zich volledig op ‘het beperken van brandveiligheidsrisico’s van elektrisch materieel, rekening houdend met de aard van het gebruik ervan, alle omgevingsfactoren, en andere omstandigheden’. Aldus Stichting Nederlands Normalisatie-Instituut (NEN).

Let op! NTA 8220 is geen vervanging van NEN 3140. Het is ook geen wettelijke verplichting. Maar verzekeraars kunnen wel een NTA 8220-inspectie erbij gaan vragen in de polisvoorwaarden van een brandverzekering. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de nieuwe norm en het gevolg voor uw brandverzekering.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945