Nabestaandenuitkering kan flink tegenvallen

Gaat u ervan uit dat de overheid klaarstaat met een uitkering als u weduwe of weduwnaar wordt? Er is inderdaad de ANW-uitkering (Algemene Nabestaandenwet), maar deze is de laatste jaren behoorlijk uitgekleed. Zo heeft u alleen recht op nabestaandenuitkering als u:

– bent geboren vóór 1 januari 1950

– bent geboren na 1 januari 1950 en een kind onder 18 jaar verzorgt

– voor ten minste 45% arbeidsongeschikt bent

Er is ook een inkomenstoets. Afhankelijk van het soort (andere) inkomsten, wordt dit helemaal, deels of niet afgetrokken van de nabestaandenuitkering. Een aantal grote pensioenfondsen zorgde automatisch voor een ANW-aanvulling om de versobering op te vangen. Maar onder andere het ABP heeft deze compensatieregeling per 1 mei 2018 afgeschaft (niet voor nabestaanden die al een ANW-aanvulling ontvingen).

Denk dus niet te snel dat het wel in orde zal komen, maar check of u in aanmerking komt voor de ANW-uitkering. Blijkt dat slechts gedeeltelijk of helemaal niet zo te zijn, dan kan een overlijdensrisicoverzekering of lijfrenteverzekering uitkomst bieden. Neem contact met ons op en beslis goed geïnformeerd of een aanvullende regeling in uw situatie slim is.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945