MKB onderschat cybercrime

“Cybercrime gebeurt alleen bij grote bedrijven.” Zou dit uw uitspraak kunnen zijn? Het tegendeel blijkt waar. In 2018 probeerden internetcriminelen bij ruim de helft (52%) van de zelfstandigen en kleine bedrijven geld of gegevens buit te maken (bron: alertonline.nl). Voorheen was het door de talloze taalfouten en de knullige opmaak nog duidelijk zichtbaar dat het om malafide mails ging. Maar cybercriminelen worden steeds slimmer en gebruiken vooral phishing en acquisitiefraude om uw gegevens te hacken.

Om het hun moeilijker te maken, is het verstandig binnen uw bedrijf afspraken te maken over bewust omgaan met de veiligheidsrisico’s. Een voorbeeld hiervan is een goed wachtwoordbeleid:

– verander regelmatig het wachtwoord

– gebruik een ‘wachtwoordzin’ van ten minste twaalf karakters (letters, cijfers, leestekens)

– gebruik verschillende wachtwoorden voor iedere dienst (e-mail, social media, bank, etc.)

– deel wachtwoorden niet met een ander en bewaar ze niet op een zichtbare plek

– gebruik twee factor authenticatie (naast wachtwoord nog een middel voor identificatie)

Cyberincidenten kunnen de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen. Onderschat daarom het risico om slachtoffer te worden van cybercrime niet. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor cyberverzekeringen.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945