Laadpalen verplicht voor bedrijven

Met de stijging van het aantal stekkerauto’s (volledig elektrische personenauto’s (FEV) en de plug-in hybrides (PHEV)) stijgt ook het aantal laadpalen. Logisch, vindt Eurocommissaris Frans Timmermans. Hij geeft aan dat er een forse toename nodig is om de klimaatdoelen (klimaatneutraal in 2050) te halen. In dat kader maakt de overheid wetgeving die ook voor u gevolgen kan hebben. Wist u dat het bij nieuwe en gerenoveerde utiliteitsbouw sinds 2020 verplicht is om laadpalen te installeren? Het gaat dan om één laadpaal op tien parkeerplekken. Bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan twintig parkeervakken op hetzelfde terrein moet vanaf 2025 minimaal één oplaadpunt zijn aangelegd.

Rijdt u met uw bedrijf elektrisch of bent u dat van plan? De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) maakte een startgids met uitleg en handige tips voor laadoplossingen bij de eigen bedrijfslocatie. Weten hoe de laadpaal verzekerd is? Wij leggen het u graag uit.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans