Klant failliet… en nu?

In 2023 zijn 2.652 bedrijven in het mkb failliet verklaard. Dat is 56% meer dan in 2022. (Bron: Staatvanhetmkb.nl) Heb jij klanten in het mkb? Werk je met leveranciers? Sta dan eens stil bij het effect van een faillissement van een klant of leverancier op jouw bedrijf. Een klein bedrag is een verlies dat je misschien nog zelf kunt dragen. Maar als het om grote bedragen gaat? Of als je een leverancier vooruitbetaald hebt en je hebt de beloofde goederen of diensten nog niet ontvangen? Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw onderneming.

 

Wat doe je in zo’n geval? Soms kun je het probleem zelf oplossen. Wat als het ingewikkelder wordt en er bijvoorbeeld een gang naar de rechtbank aan te pas komt? Dan kan een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. De premie is gebaseerd op de grootte van je bedrijf, aantal werknemers, hoogte van de omzet en de aard van je onderneming. Dekking verschilt per verzekeraar. Wij adviseren je graag over de best passende oplossing.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945