Keyless entry: houd het veilig

Zo, dat is handig! Je auto openmaken en zelfs starten zonder sleutel te gebruiken. Dat kan met een smartkey die signalen uitzendt die de auto herkent. Keyless entry en keyless start/go heet dat. Zo’n luxe functie maakt het makkelijker, maar niet bepaald veiliger. Autodieven kunnen met een speciaal apparaatje het signaal van de sleutel opvangen, versterken en doorsturen naar een tweede apparaatje in de buurt van de auto (relay hacking). De deuren openen en de dieven kunnen er met uw auto vandoor.

Hoe voorkomt u relay hacking?

– Informeer bij uw dealer naar een smartkey die niet gehackt kan worden of naar de mogelijkheid het keyless entry-systeem uit te schakelen.

– Laat een startonderbreker met eigen autorisatie installeren.

– Leg uw smartkey niet dichtbij de voordeur of de gevel van uw huis.

– Berg uw smartkey op in een metalen doosje of sleutelhoesje bekleedt met metaalfolie.

Verzekeraars stellen strengere eisen voor auto’s met keyless entry. Weten hoe het zit met uw autoverzekering? Neem contact met ons op en wij kijken het voor u na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945