Is een fietsverzekering nodig?

Een snelle inventarisatie op internet leert dat er meer dan twintig soorten fietsen zijn. Van bakfiets en racefiets tot ligfiets en driewieler. Welke fiets het beste bij u past, hangt natuurlijk af van het doel van uw aanschaf. Wilt u gewoon gezellig toeren, dan zult u eerder kiezen voor een e-bike. Bent u meer het sportieve type en wilt u heuvel op, heuvel af door het bos? Dan is de mountainbike een geschikte keuze. De Fietsersbond heeft alle soorten fietsen in een mooi overzicht gezet.

 

Ongeacht welke fiets u kiest, een verzekering is zinvol als u het financiƫle risico van diefstal, en beschadiging zelf niet wilt of kunt dragen. Naast de basisdekking kunt u ook aanvullende dekkingen afsluiten zoals verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en pechhulp. Let op: een speed pedelec (het krachtige broertje van de e-bike) wordt officieel gezien als een bromfiets en mag dus alleen op de rijbaan of bromfietspaden. Er is minimaal een WA-verzekering verplicht. Meer weten? Wij helpen u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945