Is een brandverzekering verplicht?

‘Aardgas is razendsnel duurder geworden omdat wereldwijd meer gas gebruikt is door het snel aantrekken van de economie na de coronacrisis.’ (Bron: Rijksoverheid) Door de stijgende energieprijzen is er grote vraag naar haardhout deze herfst en winter. Men stookt volop de haard en houtkachel om er in koude tijden warmpjes bij te zitten. Zaak is natuurlijk wel dit veilig te doen en jaarlijks de schoorsteen te vegen. Want één van de tweeduizend schoorsteenbranden per jaar in ons land worden, wil je liever voorkomen. En brandschade door een slecht onderhouden schoorsteen, valt niet onder de dekking van de verzekering.

 

Is een brandverzekering verplicht? Nee, volgens de wet niet, maar het is verstandig het wel te doen. Herstel van brandschade kan immers flink in de papieren lopen. Hypotheekverstrekkers stellen het dan ook vaak als voorwaarde om een hypotheek te krijgen. Een brandverzekering sluit u doorgaans niet los, maar als onderdeel van een opstal- en/of inboedelverzekering. De beste verzekeringsoplossing is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij helpen u hier graag bij.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945