Invloed energielabel op maximale hypotheek

Als u een huis wilt kopen, is een van de belangrijkste vragen hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Naast de hoogte van uw inkomen, de waarde van de woning en de rentestand, hebben ook schulden invloed op het maximaal te lenen bedrag. Denk aan studieschuld, alimentatie, leaseauto en smartphone met abonnement. Vanaf 2024 speelt ook het energielabel een rol op de maximale hypotheek. Hoe beter het energielabel, hoe meer u kunt lenen. Het Nibud zegt hierover: ‘Kopers van energiezuinige woningen hebben lagere energiekosten en kunnen hierdoor een hogere hypotheek krijgen. Tegelijkertijd betekent dit dat de leencapaciteit lager is voor woningen met label E, F of G.’ Dat betekent dat u extra kunt lenen van € 5.000 voor labels C en D tot € 50.000 voor labels A++++ met gegarandeerd geen energiekosten. Bekijk hier het volledige overzicht.

Omdat geen mens hetzelfde is, zijn hypotheken maatwerk. Neem daarom voor de best passende oplossing voor uw persoonlijke situatie contact met ons op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945