Hoge gasprijs: nu verduurzamen?

De gasprijzen zijn afgelopen maanden flink gestegen, zowel voor consumenten als voor ondernemers. Dat komt door het economisch herstel na corona, door minder verbruik van kolen en kernenergie en de onvoldoende voorraad in Europa waarmee de afhankelijkheid van gas uit Rusland in toegenomen. De overheid kondigde steun aan in de vorm van een eenmalige tegemoetkoming en later met een verlaging van de energiebelasting. Dat is voor veel ondernemers niet voldoende. Daarom ontstaat de vraag of duurzame keuzes een oplossing zijn. Voorbeelden zijn zonnepanelen, een warmtepomp en spouwmuur- en dakisolatie. (Let op: Denk aan het verplichte energielabel voor bedrijven!)

 

Denkt u aan verduurzamen, maar weet u niet hoe het te bekostigen? Misschien komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) of is een bedrijfsfinanciering een uitkomst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verzekeringen, hypotheken en financiƫle planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiƫle planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans