Hoge gasprijs: nu verduurzamen?

De gasprijzen zijn afgelopen maanden flink gestegen, zowel voor consumenten als voor ondernemers. Dat komt door het economisch herstel na corona, door minder verbruik van kolen en kernenergie en de onvoldoende voorraad in Europa waarmee de afhankelijkheid van gas uit Rusland in toegenomen. De overheid kondigde steun aan in de vorm van een eenmalige tegemoetkoming en later met een verlaging van de energiebelasting. Dat is voor veel ondernemers niet voldoende. Daarom ontstaat de vraag of duurzame keuzes een oplossing zijn. Voorbeelden zijn zonnepanelen, een warmtepomp en spouwmuur- en dakisolatie. (Let op: Denk aan het verplichte energielabel voor bedrijven!)

 

Denkt u aan verduurzamen, maar weet u niet hoe het te bekostigen? Misschien komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) of is een bedrijfsfinanciering een uitkomst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945