Hoe veilig is de online schoenendoos met bonnetjes?

Het wordt volop gepromoot: een online administratiesysteem ter vervanging van de schoenendoos met bonnetjes. Voordelen hiervan zijn onder andere gemak, meer overzicht en beter grip op de financiën. Nadelen zijn er ook. Denk aan kosten voor het online boekhoudprogramma, de afhankelijkheid van een internetverbinding en de veiligheid. Vooral die laatste willen wij extra onder uw aandacht brengen. Want online boekhouden is kwetsbaar voor hackers. Daarom een paar tips:
 pas op met online boekhouden en internetbankieren op een openbaar wifinetwerk
 bedenk welke functies u echt nodig heeft (internetbankieren, factureren, personeelsadministratie)
 welke mensen geeft u toegang tot het programma
 gebruik niet te raden en moeilijk te kraken wachtwoorden

Bij online administreren kan belangrijke data verloren gaan of beschadigd worden. Dat kan door bijvoorbeeld een virus of een hack, door een menselijke fout of door technische fouten van hard- en software. De financiële gevolgen hiervan kunt u verzekeren met een cyberverzekering. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945