Hoe ‘cyber secure’ is uw bedrijf?

Wannacry is het meest recente voorbeeld van cyber crime. Het Nationaal Cyber Security Centrum van de Nederlandse overheid spreekt zelfs over een ‘grote internationale ransomware-aanval’. Het virus ‘gijzelt’ bestanden op een computer. Om deze vrij te krijgen moet de eigenaar losgeld betalen. Er zijn meer dan 200.000 slachtoffers in 150 landen, waaronder parkeerbedrijf Q-park, autofabrikant Renault, LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren), telecombedrijf Telefónica en de National Health Service (Engelse Nationale Gezondheidsdienst).

Preventie en beveiliging noodzakelijk

Er is steeds meer aandacht voor cyber crime. Wet- en regelgeving daarover wordt strenger (Wet meldplicht datalekken). Toch onderschatten nog veel ondernemers het digitale risico. Met de toenemende cyberaanvallen zijn preventie en maatregelen noodzakelijk. Daarbij gaat het niet alleen over technische beveiligingen. Maak ook afspraken met uw medewerkers over bewust omgaan met de veiligheidsrisico’s. Bijvoorbeeld:

– gebruik van social media en wachtwoordbeleid

– gebruik van mobiele apparaten (Bring Your Own Device)

– beschermen van privacygevoelige informatie

– niet openen van mails die je niet vertrouwt

Kijk op de website van Veiliginternetten.nl hoe u de cyber security in uw bedrijf kunt vergroten. Neem contact met ons op als u wilt weten of er oplossingen zijn om u tegen cyber crime te verzekeren.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945