Het ene afval is het andere niet

Wist u dat u verplicht bent het afval binnen uw bedrijf te scheiden? Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor de inzameling en het afvoeren van afval. In Nederland geldt het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP3), waarin is vastgesteld dat zoveel mogelijk materialen hergebruikt en gerecycled moeten worden. Nou produceert het ene bedrijf meer afval dan het andere. Ook het soort afval verschilt sterk per onderneming. Daarom geldt het scheiden van afval alleen als dit mogelijk is. Gevaarlijk afval dat schadelijk is voor mens, dier en milieu moet wel altijd gescheiden worden aangeboden.

 

Om te weten welk afval u moet scheiden in uw bedrijf, kunt u de Afvalwijzer voor bedrijven invullen. U krijgt hiermee inzicht in bedrijfsafval dat u:

– afhankelijk van uw bedrijfssituatie moet scheiden

– moet scheiden als u er eenmalig veel van heeft

– altijd moet scheiden

 

Voor schade ontstaan door het bedrijfsafval zijn verschillende verzekeringsoplossingen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verzekeringen, hypotheken en financiƫle planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiƫle planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945