Goede algemene voorwaarden verkleinen risico op schadeclaims

Fouten maken is menselijk. Als ondernemer kunt u een fout maken waar een klant u voor aansprakelijk kan stellen. U kunt schade die hieruit voorkomt beperken door claims te voorkomen. Bijvoorbeeld door voorafgaand aan een opdracht duidelijke afspraken te maken met uw klant. Een essentieel onderdeel hiervan zijn de algemene voorwaarden. Hierin staan de regels die gelden als een klant bij u een product koopt of een dienst afneemt. Denk aan betalingstermijn, aansprakelijkheid, garantie, leveringsvoorwaarden en overmacht. Bedenk bij het opstellen van de algemene voorwaarden dat ze niet onredelijk mogen zijn en dat u informatieplicht heeft. Lees meer hierover op Ondernemersplein.nl.

Hoewel u zich met de algemene voorwaarden voor een groot deel kunt indekken voor schade die uw bedrijf, product of dienst veroorzaakt, is het geen vervanging van verzekeringen voor bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) en beroepsaansprakelijkheid (BAV). Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945