Geen goed huisvader, geen vergoeding

Als u een verzekering afsluit, gaat de verzekeraar ervan uit dat u een ‘goed huisvader’ zult zijn of ‘normale voorzichtigheid’ in acht zult nemen. Dat betekent dat u er alles aan doet om schade te voorkomen of te beperken. Denk aan het beveiligen van uw huis tegen inbraak, een handtas meenemen als u in een restaurant naar het toilet gaat, ramen sluiten bij een regenbui en verkeersregels volgen.

Maar wanneer bent u geen goede huisvader? Het is moeilijk te zeggen waar normale voorzichtigheid begint en waar het ophoudt, omdat iedere gebeurtenis anders is. Een verzekeraar zal daarom altijd bij ieder specifieke situatie controleren of u voldoende uw best heeft gedaan om schade te voorkomen. Wees daar goed op voorbereid met bijvoorbeeld facturen die aantonen dat er onderhoud aan uw huis is gedaan of foto’s van wat u heeft gedaan om schade te beperken. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945