Geboortegolfje mede door corona

Is er een corona-babyboom? Het antwoord op deze meest gestelde vraag aan het CBS: geen ‘boom’ wel een ‘golfje’. Het CBS verwacht dat het aantal geboorten in 2021 op bijna 180.000 uitkomt, een aantal dat sinds 2011 niet meer is bereikt. Socioloog Tanja Traag legt uit dat het aantal geboortes samenhangt met de ontwikkelingen in de samenleving. De meest recente trend is de verschuiving van jong moeder worden naar moeder worden boven je dertigste. Dat heeft te maken met de veranderende arbeidsmarkt, krapte op de huizenmarkt en het uitstellen van settelen. Omdat er nu meer vrouwelijke dertigers zijn die het krijgen van hun eerste kind aan het uitstellen waren, lag de huidige verhoging van het aantal geboortes in de lijn der verwachting. Dat die verhoging er iets eerder is, is te danken aan de coronapandemie. Door het vele thuiswerken is het combineren van werk en zorg gemakkelijker. En de tijd waarin je nog wilde avonturen in het buitenland kon beleven, is nu een stuk ingewikkelder.

Verwacht u gezinsuitbreiding? Kijk eens op ‘Wijzer in geldzaken’ voor de ‘checklist kinderen 0-18 jaar’. Uw verzekeringen regelt u natuurlijk bij ons. Wij helpen u graag met passende oplossingen voor uw nieuwe gezinssituatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945