Feiten en fabels over autoverzekeringen

Er zijn nogal wat misverstanden over het verzekeren van een auto. Wij zetten een paar fabels en feiten over autoverzekeringen op een rijtje.

Fabels

allrisk verzekeren is altijd het beste

Het hangt van onder meer de leeftijd en de waarde van de auto af welke dekking het beste past. Ook welk risico u kunt/wilt dragen bij bijvoorbeeld total loss van uw auto speelt een rol. Na ongeveer zes jaar is het goed de dekking eens onder de loep te nemen.

als mijn auto wordt gestolen, krijg ik dezelfde auto nieuw

Dat ligt eraan of u een nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering heeft. Deze mogelijkheid bestaat meestal van het eerste tot en met het derde jaar.

–  de autoverzekering stopt automatisch bij verkoop

Dit is niet waar. U moet zelf uw autoverzekering opzeggen. Daarvoor heeft u wel een bewijs nodig dat de auto niet meer op uw naam staat (vrijwaringsbewijs).

Feiten

de premie kan per postcode verschillen

Verzekeraars baseren premies onder andere op ongevallenstatistieken. Daardoor kunnen autoverzekeringen in grote steden duurder uitvallen dan op het platteland. In postcodegebieden waar veel wordt geclaimd, is de premie vaak hoger.

jongeren en ouderen betalen een hogere premie

Jongeren tot 25 jaar en ouderen boven de 80 jaar behoren tot ‘risicogroepen’. Zij veroorzaken vaker schade en daarom betalen zij meer premie.

 

Heeft u vragen over uw autoverzekering Wij horen het graag van u!

 

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945