Extra geld nodig: krediet of lening?

Als ondernemer heeft u soms wat extra geld nodig. Bijvoorbeeld om uit te breiden of als u een flinke tegenvaller hebt gehad. Of omdat de kosten voor de baten uitgaan. U kunt dan gebruikmaken van een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Bij beide betaalt u rente over het opgenomen bedrag en lost u iedere maand een gedeelte af. Wat zijn de verschillen?

Zakelijk krediet

U kunt tot een vastgestelde limiet geld opnemen bij uw bank. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel u opneemt. Tegenover deze ‘vrijheid’ staat dat het zakelijke krediet duurder is dan de zakelijke lening. Het is bestemd voor betalen van lopende zaken als u even niet genoeg geld heeft zoals rekeningen van leveranciers.

Zakelijke lening

U ontvangt in een keer het bedrag dat u wilt lenen op uw rekening. Daarna betaalt u de financiering in delen terug. Over het algemeen zitten daar langere looptijden aan dan bij een zakelijk krediet. Het is bestemd voor eenmalige grote uitgaven zoals de verbouw van uw bedrijfspand.

Het is afhankelijk van de bestemming of u kiest voor een krediet of een lening. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945