Een eigen bedrijf vanuit huis

Het grootste deel van de zzp’ers in Nederland werkt vanuit huis. (Bron: KvK) Als de aard van de onderneming en de werkzaamheden het toelaten, kan dat aan de keukentafel zijn of een bureau in een aparte kamer of op zolder. U bespaart hiermee op huur- en reiskosten en u heeft geen specifieke belastingregels. We hebben het dan over een werkruimte die u zowel zakelijk als privé mag gebruiken zoals u wilt. Voor de belastingdienst is dit iets anders dan een kantoor aan huis. Hierbij is sprake van een eigen ingang, toilet en wateraansluiting. Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van de werkruimte af te trekken bij de aangifte Inkomstenbelasting. Ook de gemeente en hypotheekverstrekker of verhuurder stelt eisen aan hoe u kantoor aan huis houdt.

 

Wij attenderen u erop dat bij werken vanuit huis een privé-inboedelverzekering niet voldoende is voor uw zakelijke inventaris en goederen. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen zakelijk en privé. Weten of uw zakelijke activiteiten en spullen thuis goed verzekerd zijn? Wij kijken het graag voor u na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945