Duurzaam repareren

Duurzaamheid is ‘het vermogen van een materiaal of voorwerp mechanische slijtage of verval te weerstaan en langdurig mee te gaan.’ (Bron: encyclo.nl.) De term komt oorspronkelijk uit de bosbouw, maar wordt anno 2022 gebruikt voor acties en dingen die het milieu en de natuur zo min mogelijk belasten. Ook verzekeraars zijn met duurzaamheid bezig. Een voorbeeld hiervan is het aanbieden van de mogelijkheid een schade duurzaam te herstellen door een deelreparatie te doen in plaats van volledige vervanging van het beschadigde voorwerp. Denk aan waterschade aan een parketvloer waarbij alleen de kromgetrokken planken vervangen worden in plaats van de gehele vloer. Of het wegwerken van een deuk in en autobumper in plaats van een geheel nieuwe bumper te plaatsen.

 

Weten hoe deelreparatie in z’n werk gaat? Wij vertellen het u graag, ook als u geen relevante schade heeft. Neem vóór u iets laat repareren altijd eerst contact met ons op. Veel verzekeraars hebben namelijk afspraken met vaste schadeherstelbedrijven.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945