Draagbare elektronische apparatuur: binnen anders dan buiten

Als ondernemer bent u regelmatig onderweg en bepaalt u zelf uw werktijden. Daarom reizen mobiele telefoon of laptop mee, zodat u zaken kunt doen waar en wanneer u wilt. Weet u dat deze waardevolle apparatuur binnen uw bedrijfspand anders verzekerd is dan erbuiten?

Laptop en smartphone, maar ook een fotocamera van een fotograaf en een tondeuse van een kapper, zijn draagbare elektronische apparaten. Deze vallen in principe onder de inventarisverzekering, maar die geldt alleen voor inventaris binnen het bedrijfspand. Voor onderweg in auto, trein of op een flexibele werkplek kunt u een extra aanvullende verzekering sluiten. De vraag hierbij is: wilt/kunt u schade of verlies van deze apparatuur zelf dragen of wilt u dit risico verzekeren? Er zijn ook andere overwegingen.

  • Liggen uw werkzaamheden stil als apparaten die u voor uw werk nodig heeft beschadigd of gestolen zijn? Dat heeft gevolgen voor uw productie.
  • Komt door verlies van bijvoorbeeld een laptop bedrijfsinformatie of persoonsgegevens van klanten op straat te liggen? Dan is er sprake van een datalek en dat moet u melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij weten precies welke effecten verschillende situaties hebben op uw bedrijf en de continuïteit. Meer weten? Neem contact met ons op en wij informeren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945