De grens tussen hobby en bedrijf

Wil je iets bijverdienen naast je loondienstverband, pensioen of studie? Heb je een goed idee, maar wil je eerst klein beginnen? Veranderen enkele klussen in meerdere klussen? Allemaal situaties waarin een parttime ondernemerschap te overwegen is. Bedenk wel dat voor parttime ondernemen dezelfde regels gelden als voor fulltime ondernemen.

Om te ontdekken waar de grens ligt tussen hobby en bedrijf, kun je eens kijken op ‘Moet ik mijn bedrijf inschrijven bij KVK?’. Hierin krijg je uitleg over wanneer je nou een ondernemer bent (ondernemerscriteria), het kiezen van de juiste rechtsvorm en de gevolgen voor de inkomstenbelasting. Ook geeft het inzicht in wat het (parttime) ondernemerschap inhoudt en welke zaken je moet regelen om aan de slag te gaan.

Voor de effecten op je verzekeringen kom je natuurlijk even bij ons langs. Of je nu kleinschalig wilt beginnen of juist wilt uitbreiden. Of misschien zelfs van je hobby je hoofdinkomen wilt maken. Wij geven inzicht in je risico’s en geven advies over je verzekeringspakket voor je persoonlijke en zakelijke leven.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945