Check verzekeringen na energiebesparende maatregelen

Duurzame energie staat hoog op de agenda van de Nederlandse overheid. Daarom moeten bedrijven aan regels voldoen om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Een voorbeeld hiervan is dat kantoorgebouwen van 100 vierkante meter of groter minimaal energielabel C moeten hebben. Wil je weten welke wettelijke verplichtingen er allemaal zijn en vooral welke hiervan voor jou gelden? Doe de ‘Wetchecker energiebesparing’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Een aantal maatregelen om energie te besparen voor je bedrijfspand zijn hetzelfde als voor woningen: ledverlichting, isoleren van muren en dak, dubbel glas, warmtepomp en zonnepanelen. Verder kun je ‘sluipverbruik’ verminderen door pc’s, printer en koffiezetapparaat uit te zetten als je naar huis gaat. Houd deuren gesloten of plaats deurdrangers op deuren waar bezoekers of medewerkers veel in- en uitlopen. Het kan zijn dat je energiebesparende maatregelen invloed hebben op de dekking van je bedrijfsverzekeringen. Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd bijvoorbeeld. Laat ons de verbeteringen weten en wij checken of je verzekeringen aangepast moeten worden.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945