Buitenlandse werknemers verzekeren

Na de inval van Rusland in Oekraïne, zijn circa 6 miljoen inwoners van het getroffen land gevlucht. (Bron VN-Vluchtelingenorganisatie) Zij vonden een onderkomen in onder andere Polen, Duitsland, Roemenië, Moldavië, Hongarije, België en ook in Nederland. Het ministerie van Justitie en Veiligheid noteerde op 16 mei 56.860 geregistreerde vluchtelingen uit Oekraïne bij gemeenten (in BRP), uit particuliere en gemeentelijke opvang. Veel van hen willen graag aan het werk. Ruim 4.300 werkgevers in Nederland hebben inmiddels een vluchteling uit Oekraïne in dienst genomen. (Bron KvK) Heeft u openstaande vacatures en overweegt u vluchtelingen uit Oekraïne aan te nemen? Zij mogen vanaf 1 april zonder tewerkstellingsvergunning in Nederland aan het werk. Weten hoe u dit aanpakt? Lees het op de website van de Kamer van Koophandel.

 

Een Oekraïner die in Nederland aan het werk gaat, is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dat geldt ook voor andere internationale werknemers. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945