Brandgevaar bij zonnepanelen

De ontwikkeling in zonnepanelen staat niet stil. Zo neemt de terugverdientijd ieder jaar af en is de keuze in materiaal, afmeting en montage toegenomen. Steeds meer mensen willen dan ook deze manier van energiewinning op het woonhuisdak hebben. Helaas neemt ook het aantal branden ontstaan door zonnepanelen toe.

Onderzoeksbureau TNO deed hier onderzoek naar. Oorzaken blijken vooral verkeerde montage van kabels en stekkers en onvoldoende hitte-afvoer te zijn. Verder stelt TNO dat het risico op brand groter is bij de zogenaamde in-daksystemen. Daarbij liggen de zonnepanelen niet op het dak (opdak-systeem), maar ze komen in plaats van de dakpannen. Heel fraai voor het oog, maar hierbij is ventilatie nog belangrijker dan bij opdak-systemen.

Door deze ontwikkelingen zijn verzekeraars heel kritisch als zij zonnepanelen ter verzekering krijgen aangeboden. Zij stellen eisen aan de zonnepanelen en de installatie ervan. Weten hoe dat zit? Neem vóór aanschaf contact met ons op voor meer informatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945