Bescherm uw oren bij werken in lawaai

‘Slecht horen als gevolg van lawaai behoort tot de meest voorkomende beroepsziekten.’ (Bron: Arboportaal Rijksoverheid) Werkt u in een omgeving waar veel lawaai is? Dan is gehoorbescherming verstandig. Geluiden kunnen verschillen in volume en in tijd. Het gehoor kan beschadigen door bijvoorbeeld een harde knal, maar ook door langdurig lawaai op een hoog volume. Vooral bij het laatste kan het even duren voor u merkt dat u minder hoort. Het doet ook niet altijd pijn, maar opgelopen schade kan niet meer herstellen.

Gehoorbescherming is niet alleen verstandig, maar ook wettelijk verplicht. De Arbowet bevat regels over veilig en gezond werken voor zowel werkgevers als zzp’ers. Daarbij hoort gehoorbescherming (met CE keurmerk) als persoonlijk beschermingsmiddel. Er zijn drie soorten:

  1. oorkappen – een soort koptelefoon die de oren omsluiten
  2. oorpluggen, dopjes en stopjes – standaard middelen in het hoorkanaal
  3. otoplastieken – op maat gemaakte oordoppen

Leveranciers van gehoorbescherming kunnen u informeren welke bescherming het beste past bij uw werkzaamheden. Meer weten over gehoorbescherming en andere persoonlijke beschermingsmiddelen? Lees op Arboportaal van de Rijksoverheid alles over wat moet, wat mag en wat helpt.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945