Bedrijfspand: kopen of huren?

Uw bedrijfspand is het onderkomen van uw bedrijfsactiviteiten. Allerlei zaken bepalen de keuze voor uw pand: locatie, beschikbare ruimte, bereikbaarheid, belastingzaken en omgevingsvoorschriften. Ook de afweging of u koopt of huurt speelt een rol. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Zo bent u bij huur niet afhankelijk van de vastgoedprijzen en groot onderhoud is voor rekening van de verhuurder. Bij koop beslist u zelf over uw bedrijfsruimte en is het pand na afbetaling van de hypotheek van u.

Eigen bezit of huur heeft ook effect op de verzekeringen. Bij huur kunnen sommige verzekeringen onderdeel zijn van de huurprijs of servicekosten. Denk aan een gebouw-, glas- of milieuverzekering. Wij adviseren u bij uw verhuurder of in het huurcontract na te gaan wat er precies verzekerd is. Bij eigen bezit is het verstandig uw pand sowieso tegen risico’s als brand, inbraak en waterschade te verzekeren.

Kijk voor informatie over bedrijfshuisvesting (zoals omgevingsvergunningen, reclamebelasting, geluidsvoorschriften, inspectiecontroles) op ondernemersplein.nl. Heeft u vragen over verzekeringen voor uw huur- of kooppand en ook voor inventaris, goederen en gevolgen van bedrijfsstilstand? Daarvoor kunt u natuurlijk bij ons terecht! Wij horen graag waarmee wij u kunnen helpen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945